‘Wereldprestaties’ tijdens minizwemmarathon Tiamat

EERSEL – De opdruk op de groene T-shirts van de Tiamatleden liet niets te raden over: ’25e mini-marathon’. Deze editie had natuurlijk een feestelijk tintje. Een springkussen en een ballonnenclown bleven zaterdag niet onopgemerkt door de 250 leerlingen van de vijftien basisscholen uit de Kempen die meededen.

Spanning_genoeg_bij_205554hSpanning genoeg bij de deelnemers van de ’mini-zwemmarathon’ in Eersel.Foto Jurriaan Balke Maar de kinderen uit Eersel, Duizel, Steensel, Hapert, Bladel, Luyksgestel, Wintelre, Bergeijk, Vessem en Knegsel waren natuurlijk vooral gekomen om te zwemmen.

In estafettevorm werd er per leeftijdscategorie twintig minuten gezwommen. Elke deelnemer zwom 25 meter, daarna volgde de aflossing door een klasgenoot. De school met de grootste afstand werd de winnaar.

Luid aangemoedigd door vaders, moeders, opa’s, oma’s en verdere bekenden werden ’wereldprestaties’ geleverd. Hoewel de laatste jaren het aantal deelnemers wat terugloopt, was het enthousiasme van de Tiamatters, toeschouwers en deelnemers in Eersel er niet minder om.

Groep 8 van de Sint-Lucyschool uit Steensel zwom met 1537 meter de langste afstand.

De winnaar van het totaalklassement met alle groepen werd de Sint-Jacobusschool uit Eersel. Samen zwommen zij ruim zes kilometer. De tweede plaats was voor de Sint-Bernardusschool uit Bergeijk, derde werd de Sint-Willibrordusschool uit Eersel.

Artikel uit Eindhovens Dagblad van 24-04-2006