MINIMARATHON 18 APRIL 2009

Alweer voor de 28ste jaar organiseert Zwemvereniging Tiamat uit Eersel op 18 april 2009 de Minimarathon. Tijdens de Minimarathon zwemmen kinderen uit de groepen 3 t/m 8 tegen leeftijdsgenoten van ongeveer 10 basisscholen uit de hele Kempen. Naast presteren staan met name deelname en het kennismaken met de zwemsport voorop. Elk jaar doen er zo’n 300 kinderen mee.

Elke klas stelt een team samen van zo’n 6 zwemmers. De teams zwemmen in estafettevorm in 20 minuten zoveel mogelijk meters bij elkaar. De klas met de grootste afstand komt bovenop het podium te staan. Ook de nummers 2 en 3 krijgen een prijs. Aan het eind van de dag, wanneer alle klassen tegen elkaar hebben gezwommen, wordt de wisselbeker uitgereikt. Die gaat naar de school met de meeste zwemkilometers.

Ook als er slechts enkele kinderen van uw basisschool mee willen doen is dit mogelijk. In dat geval zullen wij ervoor zorgen dat zij bij leeftijdsgenoten van andere basisscholen in een team worden ingedeeld.

Ouders, familie, bekenden en leraren zijn natuurlijk hartelijk welkom om tijdens het evenement hun kinderen aan te komen moedigen. Dit kan in onze kijkersruimte, maar ook in de zwemzaal!

De deelnemende scholen worden door de organisatie persoonlijk benaderd. Basisscholen die nog niet deelnemen, maar toch mee willen doen kunnen contact met ons opnemen via onderstaand e-mailadres.

Minimarathon van Zwemvereniging Tiamat

18 april van ca. 13:00 uur – 17:00 uur.

Zwembad de Albatros, Postakkers, Eersel

Voor meer info: www.zvtiamat.nl – ac@zvtiamat.nl