Surfen naar zwemmers en zwemsters van Tiamat

De Albatros doet dienst als thuishaven voor de Eerselse zwemclub Tiamat. Deze in 1972 opgerichte vereniging presenteert zich ook op het internet (www.zvtiamat.nl) is veel informatie te vinden.

fotokrantVele bezoekers hebben hun weg nog niet gevonden naar zwemvereniging Tiamat, maar de site biedt echter voldoende interessante informatie. Overzichtelijk en duidelijk zijn kernwoorden voor de homepage van Tiamat Rare naam eigenlijk, dus de geschiedenis uitpluizen.

Hier volgt de verklaring. Voormalig bestuurslid de heer Knoop en de man van het eerste uur Frans de Kort doken de Griekse mythologie in. Er sprongen uit het diepe twee oergoden naar boven. ‘Aspu’, de mannelijke macht der zoet water en ‘Tiamat’, de vrouwelijke macht der zee. Op 8 oktober 1973 werd Tiamat de officiÎle naam voor de Eerselse zwemclub,

De geschiedenis op internet behelst na het uitprinten negen pagina’s (overgenomen uit het clubblad ten tijde van het 25-jarig jubileum. Hoogte- en dieptepunten uit de eerste 25 jaren passeren de revue. Er wordt geschreven over de zwemvierdaagsen, deelnames aan de Brabantse kampioenschappen en marathon zwemevenementen.

Recreatiezwemmen. wedstrijdzwemmen, trimzwemmen. Je kunt er op reageren via e-mail. Verder info over het lidmaatschap, het bestuur, de officials, het clubblad, activiteiten en meer. Ook zijn alle clubrecords en de huidige clubkampioenen te vinden op het internet Misschien zwemt er al een opvolger van Inge a, Bruyn of Pieter van den Hoogenband in zwembad De Albatros’. De naam van deze vogel werd in de jaren ’80 gebruikt als bijnaam voor vlinderslagzwemmer Michael Gross uit Duitsland. De Duitse Albatros dankte deze bijnaam aan de spanwijdte van zijn armen.

Zwemmen is in elk geval een sport die in Nederland de laatste jaren veel aanzien weer heeft gekregen. De Eerselse zwemvereniging presenteert zich op het World Wide Web met verve. En wil je ook meer weten over internationaal zwemmen, dan biedt de site ook nog diverse Cyberlinks.

Foto: Bert Jansen
Tekst: Roel Verhees